Dorpshuis de Warf gaat van het gas af

De huidige verwarmingsketel van het dorpshuis is totaal versleten, een ideaal moment om het gebouw te verduurzamen. Na het nodige onderzoek naar de haalbaarheid en het schrijven van de nodige subsidieaanvragen is de zaak rond.
Er komt een elektrische warmtepomp die twee grote vaten met water verwarmt. Met de grote voorraad warm water is het dorpshuis bij een evenement in korte tijd goed op een behaaglijke temperatuur te krijgen. De elektriciteit wordt opgewekt door zonnepanelen op het dak. Met deze nieuwe installatie zijn we verlost van het aardgas, energie neutraal en verlost van een hoge energie-rekening. Goed voor Groningen, het klimaat en de dorps-financie├źn.
Begin maart 2024 wordt het werk uitgevoerd.
Met dank aan onze subsidieverstrekkers:
– Rabobank Noordenveld
– Gemeente het Hogeland
– VSB Fonds
– Energie van Ons
– Maex
– Particulier

1 gedachte op “Dorpshuis de Warf gaat van het gas af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *