Op zaterdag 4 januari 2025 vindt het Nieuwjaarstreffen plaats in Dorpshuis de Warf.
Vanaf 17.00 uur is iedereen welkom om te toasten op 2025 met een door de Warf en Dorpsbelangen aangeboden drankje.
Om 18.00 uur wordt het Nieuwjaarsbuffet geopend, wat bestaat uit soepen, warme en koude gerechten en toetjes.
Dit alles gemaakt door het dorp en voor het dorp. (Gasten van dorpsgenoten, indien aanwezig, zijn natuurlijk ook welkom!)
Stokbrood, kruidenboter en na afloop koffie/thee wordt beschikbaar gesteld door het dorpshuis.
Deelname is gratis, wel gaan we ervan uit dat per deelnemend adres één gerechtje wordt aangeleverd voor ongeveer 10 personen.
Door deze opzet (voor wat hoort wat) is het niet mogelijk gemaakte kosten te declareren. Niet-kokers betalen €7.50
Auteursarchief: admin
De zaagbekken zijn weer terug
Net als ieder jaar zijn ook deze winter de grote zaagbekken weer in Warfhuizen. Vandaag zwommen er twee paartjes in de vaart. Deze sierlijke eend eet vis, met hun gekartelde bek hebben ze daar goed grip op. Dat ze juist hier opduiken zegt goede dingen over het water in de vaart.
De mannetjes hebben een donkergroen kop op een wit lijf. Gezonde dieren hebben een gele zweem, ze worden ook wel boterbuiken genoemd. De vrouwtjes hebben een bruine kop met een fraaie kuif.
Ze blijven wel een paar maanden. Leuk als je langs de vaart wandelt. En als je goed oplet kan je het zachte knorren van de vrouwtjes horen.
(Foto is van een paar jaar terug)
De Warf is helemaal van het gas af
Vandaag is de gasaansluiting van de Warf verwijderd. Er had al maanden geen enkele kuub meer doorheen gestroomd, we waren dankzij de warmtepomp niet meer afhankelijk van het aardgas. Het gas dat de voeten wel warm hield maar veel te veel verdriet bracht. De meter is weg en we zijn als dorpshuis nu ook goedkoper uit omdat er ook geen vastrecht meer hoeft te worden betaald.
Rond de Wier online
Iedere twee maanden komt het dorpsblad Rond de Wier uit, met daarin nieuws en mooie achtergrondverhalen uit Warfhuizen. De oude nummers, vanaf maart 2020, staan nu ook online. Hier kan je ze vinden. De gedrukte versie is zwart-wit, het mooie van de online versie is dat ze in kleur zijn.
Inloopbijeenkomst fietspad 7 november 17:00-20:00
Welkom
Welkom op de website van Warfhuizen, ons mooie Wierdedorp in de Gemeente het Hogeland. Ons dorp telt ca 250 inwoners en kent een aardige variatie aan activiteiten en mogelijkheden voor wie daar behoefte aan heeft. U vindt op deze website de nodige links.
Daarnaast is kenmerkend voor het dorp en haar ligging dat rust en ruimte, fraaie landschapsinrichting en natuurschoon binnen handbereik liggen. Op deze site treft u ook (foto)voorbeelden van hoe we ook op deze manier kunnen genieten van het dorp en de omgeving.
Veel activiteiten vinden plaats in het Dorpshuis aan de Vaart Westzijde. U kunt de agenda er op naslaan.
Klik hier voor onze contactinfo,
Kom helpen bij Hooge Tonen
In het weekend van 25-27 september zijn er op Verhildersum voorstellingen van Hooge Tonen verzorgd door Gronings Vuur. Om dit spektakel allemaal goed te laten verlopen is de hulp van (veel) vrijwilligers nodig. Kom je helpen bij een voorstelling op 25, 26, 27, 28 of 29 september ? Of bij het het op en afbouwen in de dagen daaromheen ? Geef je op door een e-mailtje te sturen.
Tussen Kunst en Kitchen
Vrijwilligersavond
Vrijdag 28 juni vanaf 17 uur is er een feestelijke avond voor iedereen die zich de afgelopen tijd vrijwillig heeft ingezet voor ons dorp.
Het kook-duo Wouter en Martin gaat voor ons allemaal pannenkoeken bakken. We willen een paar mensen vragen om salades te maken.
We willen de nieuwe pingpongtafel inwijden, en we denken aan een quiz. Het wordt vast gezellig.
Dus: ben je actief geweest voor het dorp dit afgelopen jaar: geef je op!
Graag uiterlijk dinsdag 25 juni, op dorpsbelangen@warfhuizeninfo.nl.
Met vriendelijke groet
Nelleke Kat, Saskia Oosterhoff en andere helpers.
De paarse morgenster bloeit weer
Langs het fietspad naar Abelstok staat de Paarse morgenster weer te bloeien.
In de ochtend staat de bloem wijd open, in de middag sluit zij haar bloemblaadjes al. Na de bloei verschijnt er een mooie bol van pluizige zaadjes. Als een enorme paardenbloem.
Paarse morgenster is oorspronkelijk een landbouwgewas, de wortels werden gegeten als schorseneren. Nu is die vooral verwilderd en een typische plant voor Groninger wegbermen. Als tuinplant is die ook mooi, het is zeker de moeite waard om wat zaad mee te nemen om in je tuin te strooien.
Paarse morgenster wordt in naam beschermd. In de praktijk sneuvelen bij het maaien de meeste exemplaren.