Auteursarchief: admin

Burendag 23 september WarfhuizenBuren

Schuurverkoop vanaf 12 uur tot 16 uur

U las het al in Rond de Wier: op zaterdag 23 september organiseren we een schuurverkoop. Alle Warfhuisters kunnen hun oprit / garage / schuur / tuin openstellen voor de verkoop van spullen die ze kwijt willen.
Als bewoners alleen iets willen laten zien van hun schuur, hun verzameling, hun tuin, kan dat natuurlijk ook. Geef dat dan even aan als je je opgeeft.
In ieder geval zijn er de volgende deelnemers:


Audrey en Gert, Baron van Asbeckweg  19

Greet en Jan, Baron van Asbeckweg  24

Yvonne en Johan,  Baron van Asbeckweg 44

Rianne en Johan,  Baron van Asbeckweg 52

Joke en Johan Vaart Westzijde 2

Ellie Kuiper  Vaart Westzijde 4

Wiebe, Vaart Oostzijde 5

Marlies, Burum 16

Camping Reitdiep, Roodehaansterweg 9


Als je ook mee wilt doen: geef je op via ons mailadres dorpsbelangen@warfhuizen-info.nl. Doe dat uiterlijk donderdag 21 september a.s., dan zetten we je adres op de lijst. Die lijst hangen we op op de deur van het Dorpshuis, op het aankondigingsbord aan de Vaart en aan het begin van het dorp.

Uiteraard zetten we de deelnemers ook op de website, en zullen we donderdag 21 september nog een dorpsmail met de adressen rondsturen.

—————————————–

Na afloop (op zaterdag 23 september) 
vanaf 17:30 uur:

Barbecue in de Warf

Neem je eigen vlees of vega mee!
Wij zorgen voor salades, houtskool, sausjes en stokbrood en een toetje.

Eerste drankje is gratis,

Opruimers welkom đŸ˜Š

Voorkeurstracé fietspad langs de provinciale weg

Woensdag 12 juli werd door de provincie het voorkeurstracé voor een fietspad langs de provinciale weg gepresenteerd. Van Oldehove tot Wehe den Hoorn. Over de wensen van Warfhuizen is een aantal maanden terug uitgebreid overleg geweest. Het is mooi te zien hoe die allemaal zijn meegenomen. Zowel te zuiden als ten noorden van het dorp is rekening gehouden met bestaande boomsingels en andere landschapselementen. Tussen fietspad en weg is een sloot gepland, nog wel zo veilig. In de dorpskern moeten fiets en auto wel de weg blijven delen.Voor de verdere uitvoering is een tijdpad bepaald


De provincie staat open voor alle feedback. Zowel positieve als negatieve. Dit kan per email j.tingen@provinciegroningen.nl

Inloopbijeenkomst fietspad langs de N983

De provincie is druk in de weer met het realiseren van een fietspad langs de provinciale weg. Van Warfhuizen naar de afslag Oldehove en van Warfhuizen naar Wehe-den Hoorn.

Inloopbijeenkomst op 12 juli 2023

De uitwerking van de plannen voor de fietsroute tussen Oldehove en Wehe-den Hoorn is bijna klaar. We hebben de wensen van alle betrokken partijen en belanghebbenden verzameld. Op basis daarvan hebben we meerdere routevarianten onderzocht en een voorkeursvariant kunnen bepalen.

Wij gaan de voorkeursvariant presenteren tijdens een inloopbijeenkomst op woensdag 12 juli. Omwonenden en geĂŻnteresseerden zijn van harte welkom om bij deze bijeenkomst bij te wonen. U bent van harte welkom op deze bijeenkomst. Aanmelden is niet nodig en de koffie staat voor u klaar!

Wanneer: Woensdag 12 juli 2023 van 16:00 uur tot 20:00 uur

Waar: Dorpshuis Saaksum Heralmastraat 15, Saaksum

Komt u met de auto? Parkeer dan uw auto bij de kerk in Saaksum langs de Roodehaansterweg.

Workshop musical Tegengas

Op 2 juli is er in Dorpshuis de Warf de musical Tegengas
door de jeugd-musicalgroep ‘Kabaal Muziektheater’

Jongeren (vanaf 10 jaar) uit Warfhuizen en omgeving kunnen die dag om 11 uur een workshop volgen

“Tijdens deze workshop ga je aan de slag met een liedje uit de musical. ‘Je kan nergens heen.’ Je gaat leren hoe je je stem beter kan gebruiken, zodat je klinkt als een echte musicalster. Tijdens de musical komt het lied ‘je kan nergens heen’  een paar keer voor. En dan mag je mee het podium op, en meezingen met de jongeren van Kabaal. â€œDe workshop wordt gegeven door Robert Ramaker, de muzikaal leider van Kabaal. Hij is liedjesschrijver, zangcoach en was in het verleden dirigent bij GOOV Muziektheater en musical ensemble Vals Alarm.

“Je kan nergens heenyoutu.be Dit is het liedje waar we mee aan de slag gaan. Maar als je zelf een lied hebt, waar je wat mee wilt? Laat het weten. Je kan je tot 23 juni opgeven voor de workshop door een mail te sturen naar robertramaker@gmail.com”
Als je geĂŻnteresseerde jongeren kent uit je omgeving, stuur door, laat ze zich opgeven!

Tegengas – Musicalgroep (12-18)

Er is weer een aardbeving. Lex en Saar ontvluchten hun huis, omdat hun ouders de hele tijd ruzie maken. Anouk wil de wereld verbeteren en Joyce werkt aan een protestlied. Tegengas gaat over een groep jongeren die zich zorgen maakt over de wereld waarin ze leven.Ze besluiten een pand te kraken en in actie te komen tegen de gasfabriek in hun stad. De acties worden steeds extremer, maar de krant wil er geen aandacht aan besteden. ‘Kindernieuws is geen nieuws’, zeggen ze. Tot een van de actievoerders besluit Bente, de dochter van de directrice van de gasfabriek te ontvoeren. Hoe zal dat aflopen?
Tegengas wordt gespeeld door de musicalgroep van Kabaal Muziektheater. (12-18 jaar) De voorstelling duurt ongeveer 2 uur is geschikt voor alle leeftijden.

Vroagenliest veur t Grunnegs

Veur mien underzuik noar toalverandern in t Grunnegs bin k op zuik noar dailnemers dij n körte vroagenliest invullen willen. k Bin ok nog aldernoarst op zuik noar luu oet joen omgeven! In vroagenliest wordt om n poar demogroafische gegevens vroagd, en doarnoa worden dailnemers vroagd om woorden te vertoalen en oet te spreken. Invullen van vroagenliest kost nait meer as 10/15 menuten. Deur mit te doun, helpstoe kennis van t haidendoagse Grunnegs te vergroten. Mit vroagen kinnen dailnemers aaltied terecht bie underzuiker: h.g.sekeres@rug.nl. Vroagenliest kinst hier vinden. 

Voorjaarsactiviteit

Beste dorpsgenoten,
Net als vorig jaar gaan we een voorjaarsactiviteit organiseren, buiten, voor jong en oud.Op zaterdag 15 april 14.30 uur zullen we starten bij de brug. We maken een wandelingetje door het dorp en onderweg hebben we een paar leuke stops waarbij dorpsgenoten ons iets interessants vertellen of laten zien. En natuurlijk zorgen we weer voor wat drinken en lekkers. Iedereen is welkom! Aanmelden is niet nodig. 
Saskia en Carolien