Categoriearchief: Theater de Warf

De warmtepomp van de Warf

Er worden mooie vorderingen gemaakt met de nieuwe installatie. Het goede nieuws is dat de warmtepomp draait.

De verwarming zelf is nog niet aangesloten, voor nu wordt alle warmte opgeslagen in de buffervaten.

Volgende week worden de leidingen aangesloten en dan wordt de Warf verwarmd zonder ook maar een druppel aardgas te hebben gebruikt.

Verbouwing de Warf

Komende maandag, 4 maart, begint de installateur met het plaatsen van de nieuwe verwarming. Dit zal naar verwachting tot en met de 14e duren. Alle activiteiten in de Warf gaan gewoon door. Het is alleen niet zeker dat de verwarming het (goed) doet.
Kom gerust, maar trek voor de zekerheid wel een warme jas aan.

Dorpshuis de Warf gaat van het gas af

De huidige verwarmingsketel van het dorpshuis is totaal versleten, een ideaal moment om het gebouw te verduurzamen. Na het nodige onderzoek naar de haalbaarheid en het schrijven van de nodige subsidieaanvragen is de zaak rond.
Er komt een elektrische warmtepomp die twee grote vaten met water verwarmt. Met de grote voorraad warm water is het dorpshuis bij een evenement in korte tijd goed op een behaaglijke temperatuur te krijgen. De elektriciteit wordt opgewekt door zonnepanelen op het dak. Met deze nieuwe installatie zijn we verlost van het aardgas, energie neutraal en verlost van een hoge energie-rekening. Goed voor Groningen, het klimaat en de dorps-financieën.
Begin maart 2024 wordt het werk uitgevoerd.
Met dank aan onze subsidieverstrekkers:
– Rabobank Noordenveld
– Gemeente het Hogeland
– VSB Fonds
– Energie van Ons
– Maex
– Particulier

Workshop musical Tegengas

Op 2 juli is er in Dorpshuis de Warf de musical Tegengas
door de jeugd-musicalgroep ‘Kabaal Muziektheater’

Jongeren (vanaf 10 jaar) uit Warfhuizen en omgeving kunnen die dag om 11 uur een workshop volgen

“Tijdens deze workshop ga je aan de slag met een liedje uit de musical. ‘Je kan nergens heen.’ Je gaat leren hoe je je stem beter kan gebruiken, zodat je klinkt als een echte musicalster. Tijdens de musical komt het lied ‘je kan nergens heen’  een paar keer voor. En dan mag je mee het podium op, en meezingen met de jongeren van Kabaal. “De workshop wordt gegeven door Robert Ramaker, de muzikaal leider van Kabaal. Hij is liedjesschrijver, zangcoach en was in het verleden dirigent bij GOOV Muziektheater en musical ensemble Vals Alarm.

Je kan nergens heenyoutu.be Dit is het liedje waar we mee aan de slag gaan. Maar als je zelf een lied hebt, waar je wat mee wilt? Laat het weten. Je kan je tot 23 juni opgeven voor de workshop door een mail te sturen naar robertramaker@gmail.com
Als je geïnteresseerde jongeren kent uit je omgeving, stuur door, laat ze zich opgeven!

Tegengas – Musicalgroep (12-18)

Er is weer een aardbeving. Lex en Saar ontvluchten hun huis, omdat hun ouders de hele tijd ruzie maken. Anouk wil de wereld verbeteren en Joyce werkt aan een protestlied. Tegengas gaat over een groep jongeren die zich zorgen maakt over de wereld waarin ze leven.Ze besluiten een pand te kraken en in actie te komen tegen de gasfabriek in hun stad. De acties worden steeds extremer, maar de krant wil er geen aandacht aan besteden. ‘Kindernieuws is geen nieuws’, zeggen ze. Tot een van de actievoerders besluit Bente, de dochter van de directrice van de gasfabriek te ontvoeren. Hoe zal dat aflopen?
Tegengas wordt gespeeld door de musicalgroep van Kabaal Muziektheater. (12-18 jaar) De voorstelling duurt ongeveer 2 uur is geschikt voor alle leeftijden.